terug naar opleidingen


 
Smart Environments
Niveau
HBO
Tijdsduur
5 dagen
 
Lesvorm
Klassikaal
 
Startdatum
Donderdag 30 mei 2024
 
Plaats
Apeldoorn
 
Tip: Meer informatie over het programma, prijs en inschrijven? Download de brochure!
Startdata en plaatsen
  Apeldoorn
Donderdag 30 mei 2024
Lesvorm: Klassikaal


Introductie
In deze module worden nieuwe inzichten en theorieën behandeld die kunnen worden toegepast op de inrichtingsproblematiek binnen Nederland.
Smart Environments is een fascinerend vakgebied dat zich richt op het ontwerpen en ontwikkelen van slimme, geconnecteerde en gepersonaliseerde omgevingen die het dagelijks leven van mensen verbeteren. Deze omgevingen maken gebruik van sensoren, actuatoren, data-analyse, artificiële intelligentie en andere geavanceerde technologieën om de omgeving aan te passen aan de behoeften van de gebruikers en hun comfort, veiligheid en efficiëntie te verbeteren. Smart Environments vinden hun toepassing in verschillende domeinen, zoals smart homes, Smart Cities, smart workplaces, smart healthcare, enz. In dit vak zullen we ons richten op Smart Cities, Digital Twins, Internet of Things, wat je er mee kunt, en waar je op moet letten.

Doelgroep

Deze module is geschikt en bedoeld voor medewerkers van zowel Geo-data specialisten van de overheid, zoals Provincies en Gemeenten, als commerciële partijen die in de uitvoering van hun werkzaamheden te maken hebben die op zoek zijn naar efficiëntere en effectievere manieren om te werken en te leven.
Daarnaast is deze cursus ook relevant voor de volgende functies: docenten aardrijkskunde, geo informatie medewerkers, landmeters, medewerkers veiligheidsregios, medewerkers gemeenten, provincies en waterschappen.

Leerdoelen

 • Begrijpen van het concept van Smart Environments.
 • Kennis opdoen over de verschillende technologieën die worden gebruikt in Smart Environments, zoals Digital Twins, IoT, cloud computing en machine learning.
 • In staat zijn om een Digital Twin te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren voor verschillende toepassingen zoals het verbeteren van de leefomgeving.
 • Inzicht hebben in de uitdagingen en beperkingen van Smart Environments

Lesprogramma

De cursus bestaat uit vijf lessen verdeeld over vijf dagen. Iedere les duurt drie uur.

 • Dag 1: Inleiding Smart Environments
 • Dag 2: Gebruik van Smart Environments
 • Dag 3: Welke datasets gebruiken, en wat voor inzicht geeft het?
 • Dag 4: Ethiek met Smart Environment
 • Dag 5: Het ontwerpen van een Digital Twin

Benodigdheden

Voor deze cursus is een (Windows) laptop een vereiste. U dient deze zelf mee te nemen. Op die laptop moet u wel de bevoegdheid hebben om zelf programma's te installeren. Bij de cursus hoort een syllabus die u ongeveer 1 week voor de start van de cursus per post ontvangt. Deze syllabus is inbegrepen bij de cursusprijs.

Diversen

n.v.t.


Er zijn nog geen ervaringen hierover gedeeld.
   


   


€ 1.325 
 • BTW: Prijs is exclusief BTW
 • Volledigheid prijs: Deze prijs is volledig. Er zijn geen verborgen kosten. *)
 • Annuleren: Kosteloos annuleren tot 4 weken voor de start van de cursus.

Incompany offerte aanvragen

Voertaal
Nederlands
Literatuur
Engels

Aantal plaatsen
12

Looptijd
5 dagen

ECTS (studiepunten)
4
*) Optioneel te verkrijgen door het succesvol afleggen van een toets. De extra kosten hiervoor bedragen € 200,- (excl. BTW)

Afronding
Certificaat van deelname van de ICT Academie Apeldoorn

Trefwoorden (tags)
GIS

Cursuscode
G4-4

Cursusnummer
1242