085 - 0656763 info@ictaa.nl

Post-HBO Geo-ICT 18 maanden

Geen behoefte aan de volledige HBO bachelor Geo-ICT maar je bent wel geïnteresseerd in de Geo-ICT modules?
Dan is dit de beste keus. In slechts 18 maanden volg je één dag per week een drietal leerprojecten volledig gericht op de dagelijkse Geo-ICT praktijk.
Zo ben je optimaal opgeleid!

Je kunt kiezen voor een certificaat van deelname of voor HBO studiepunten. De lesstof is in beide gevallen hetzelfde. Het verschil is dat als je kiest voor de HBO studiepunten je dan ook de toetsen aflegt. Wat je ook kiest, in alle gevallen kies je voor de beste Geo-ICT opleiding van Nederland!

Programmaopzet

De Post-HBO opleiding tot Geo-ICT specialist bestaat uit drie leerprojecten. Elk leerproject duurt ongeveer een half jaar en is thematisch opgezet.

Instroomeisen

Als je kiest voor de variant die recht geeft op HBO studiepunten dan dien je te beschikken over een vooropleiding die toegang biedt tot onderwijs op HBO niveau.
Minimale afgeronde vooropleiding:

  • MBO-4
  • HAVO
  • VWO

Leerproject 1: Geo Informatie Data

In dit leerproject krijg je de vakken Statistiek, Advanced GIS, Geodesie, Datastructuren en Algoritmes en Landmeetkunde. Om met Geo processing tools een onderbouwde analyse te kunnen maken of een onderzoek te verrichten leer je de vaardigheden om met databases te kunnen werken, getalsmatige informatie te interpreteren en informatie te visualiseren om er vanuit een Geo perspectief waarde aan toe te kennen. Aan het einde van dit leerproject wordt een geïntegreerde opdracht gemaakt, waarbij al deze onderdelen bijeen worden gebracht en gepresenteerd.     

Dit leerproject wordt afgesloten met een integrale praktijkopdracht.

Leerproject 2: Ruimtelijke analyse

Hier wordt een verdieping aangeboden van de vakken Advanced GIS en Statistiek. Daarnaast krijg je nieuwe vakken zoals Land Registration, Basisregistraties en Geo standaarden, Global Monitoring Techniques met het interpreteren van satellietbeelden en innovaties binnen het GIS vakgebied. Dit leerproject sluit je af met een geïntegreerde eindopdracht met daarin alle behandelde onderdelen.   

De integrale praktijkopdracht wordt afgesloten met een plenaire presentatie waarbij alle studenten hun project(resultaten) presenteren.

Leerproject 3: Geo-ICT Development

Je krijgt de modules Land Registration, Global Monitoring Techniques, Planning & Urban Design en Smart environments. Deze laatste module haakt in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van interactieve ruimtelijke informatie voor consumenten en bedrijven. Denk hierbij aan verkeerscontrole en begeleidingssystemen om filevorming te verminderen. En Digital Twins van steden om voor burgers (ruimtelijke) informatie te ontsluiten door een smartphone op een gebouw of brug te richten met een speciaal daarvoor ingerichte applicatie. Ook dit leerproject wordt door middel van een geïntegreerde praktijkopdracht afgesloten.

Kosten

De Post HBO Geo-ICT opleiding van 18 maanden kost € 9.000. Als je aansluitend een HBO Bachelor opleiding wilt volgen zijn de kosten €1.500 hoger. Dit i.v.m. inschrijving als HBO student en het beoordelen van de toetsen. Deze bedragen zijn exclusief literatuur en laptop.

Daarnaast zijn er kortingsmogelijkheden en overheidssubsidies.

In het kort

 Startmoment
20 augustus 2022 en
6 februari 2023

Duur
18 maanden

Opleidingstype
Geo-ICT specialisatie op HBO Bachelor niveau.

Studiegids

Wil je meer weten over deze opleiding van de ICT Academie Apeldoorn? De studiegids geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten van onze HBO bachelor opleidingen. Makkelijk om alles nog eens rustig na te lezen of te delen met familie, vrienden of werkgever.

Klaar om te starten?