085 - 0656763 info@ictaa.nl

ICT Academie Apeldoorn start in september met de nieuwe deeltijd HBO Bachelor Informatica met Geo-ICT als specialisatie. Geo-ICT heeft betrekking op alle data met een locatie-component. ICT Academie Apeldoorn is één van slechts drie locaties in Nederland met een HBO Bachelor in Geo-ICT.

Geo-ICT sterk in opkomst

Geo-ICT is de combinatie van Informatica en geografie. Het gaat over alle ICT-systemen waarbij locatiegegevens zijn betrokken. Denk aan navigatiesystemen, satellieten, telecom (5G) en elektriciteitsnetwerken. Maar ook aan toepassingen bij het beheren en inrichten van de ruimte om ons heen: Basisregistraties en de Omgevingswet.

Veel vraag naar Geo-specialisten

De kern van deze ICT-specialisatie ligt bij het maken van digitale kaarten. Die kaarten worden opgebouwd uit meerdere lagen vector- en/of rasterdata. Die data kan met behulp van zogenaamde Geo processing tools worden geanalyseerd. Geo-specalisten behoren volgens het UWV tot de beroepen waar veel vraag naar is.

Collegegeld en subsidie

Het collegegeld van de HBO Bachelor opleiding bedraagt 6.500 euro per schooljaar (vrij van BTW). Er zijn diverse subsidiemogelijkheden, zoals het Levenlangleren krediet.

Meer informatie?

Kijk hier of neem contact op met de ICT Academie Apeldoorn.