Kosten en subsidies
Voor het volgen van een HBO opleiding bij de ICT Academie Apeldoorn betaal je lesgeld. In dit lesgeld zit:
- Colleges en workshops (bijeenkomsten)
- Webinars
- Begeleiding
- Toegang tot de online leeromgeving
- Examinering
- Koffie/thee
- Certificaat/diploma
De nominale studieduur is een veelvoud van zes maanden (duur van één leerproject) tenzij anders aangegeven. Je hebt altijd recht op een periode kosteloze uitloop.
Kosten van laptop, literatuur en van tweede en volgende hertentamens en eventuele externe certificeringen vallen niet onder het lesgeld. Van toepassing zijn de tarieven en algemene voorwaarden van de hogeschool Capabel en ICT Academie Apeldoorn zoals vermeld op het moment van inschrijving.
Hieronder staan subsidieregelingen voor werknemers en werkgevers.
Subsidies particulieren
Nederland kent vele mogelijkheden om de studiekosten te beperken. Als particuliere opleider heeft de ICT Academie Apeldoorn ten opzichte van vergelijkbare instellingen betaalbare lesgeldtarieven. Onderstaand zijn een aantal regelingen die mogelijk voor jou als particulier gelden.
Alhoewel de onderstaande informatie met zorg is samengesteld, kun je hier geen rechten aan ontlenen. De voorwaarden van de subsidieverlenende instanties zijn leidend.
Scholingsvoucher
Scholingsvouchers zijn beschikbaar gesteld vanuit een ontwikkelfonds voor mensen die woonachtig zijn in de Cleantech Regio (Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen) en financiële ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke ontwikkeling door om-, na- of bijscholing.
Kijk op de website van de Cleantech Regio voor meer informatie.
STAP-budget
Voor erkende HBO opleidingen kun je tot € 1000 per jaar STAP-budget krijgen! Na inschrijven kun je jezelf direct voor STAP aanmelden waarna je jouw aanmeldbewijs voor het UWV ontvangt. Aan het STAP-budget zijn voorwaarden verbonden.
Levenlanglerenkrediet
Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen. Je kunt het levenlanglerenkrediet aanvragen via DUO. De regeling gaat in op 1 september 2017 (voor hbo). Je kunt het krediet krijgen voor de duur van je opleiding. Voor een deeltijdopleiding – zoals die bij de ICT Academie Apeldoorn – krijg je 1 jaar extra.
Je kunt per jaar het bedrag aan wettelijk collegegeld of lesgeld lenen. Van toepassing zijn de voorwaarden van DUO. Kijk op de website van DUO voor meer informatie.
Transitievergoeding
Onderdeel van de ontslagregels vormt het transitiebudget, dat in de plaats komt van de huidige ontslagvergoeding. Dit budget is in te zetten voor scholing, zodat het sneller mogelijk is een nieuwe baan te vinden. De omvang van dit transitiebudget bedraagt 1/3 maandsalaris per dienstjaar met een maximum van vier maandsalarissen. Zowel tijdelijke als vaste werknemers kunnen aanspraak maken op het transitiebudget.
Traineeship – studeren én salaris verdienen!
De ICT Academie Apeldoorn heeft in samenwerking met Connata een traineeship opgezet. Je komt dan in dienst bij Connata en wordt vanuit daar vier dagen per week gedetacheerd bij een klant. Eén dag per week volg je dan een HBO opleiding bij de ICT Academie Apeldoorn. Connata betaalt je salaris en je opleiding!
Meer informatie hierover is te vinden op de website van Connata.
Belastingaftrek studiekosten
Als je een HBO opleiding volgt dan zijn de kosten van je opleiding (collegegeld, studiematerialen) aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. Zo vallen de netto studiekosten stukken lager uit en wordt studeren veel voordeliger.
Het bedrag dat je terugkrijgt is afhankelijk van je belastingschaal.
Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Belastingdienst.
Subsidies werkgevers
Subsidieregeling praktijkleren
Met de subsidieregeling praktijkleren wil de overheid werkgevers stimuleren om praktijkleerplaatsen (stageplaatsen) aan te bieden. Deze regeling biedt werkgevers een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een HBO-stagiair op de werkvloer. Het maximum subsidiebedrag is € 2.700,- per student, per jaar. Een stageplek aanbieden of vragen?
Meer informatie hierover is te vinden op de website van de RVO.
Scholingsvoucher
Scholingsvouchers zijn beschikbaar gesteld vanuit een ontwikkelfonds voor mensen die woonachtig zijn in de Cleantech Regio (Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen) en financiële ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke ontwikkeling door om-, na- of bijscholing.
Kijk op de website van de Cleantech Regio voor meer informatie.
Subsidieregeling Taalonderwijs
In het curriculum van de ICT Academie Apeldoorn zitten ook de cursussen Spelling Nederlands en Leesvaardigheid Engels. Werkgevers die hun werknemers deze cursus laten volgen kunnen hiervoor mogelijk subsidie krijgen.
Meer informatie hierover is te vinden op te website van Tel mee met Taal.