085 - 0656763 info@ictaa.nl

ICT Academie Apeldoorn organiseert op 24 mei twee voorlichtingssessies over de deeltijdopleiding HBO informatica. Bijzonder aan de nieuwe opleiding zijn de specialisaties Software Engineering en GeoICT.

Vooral de opleiding Geo-ICT is bijzonder, omdat maar drie instituten in Nederland dit aanbieden. Geo-ICT is een combinatie van informatica en geografie en gaat over alle ICT-systemen waarbij locatiegegevens zijn betrokken. Denk aan navigatiesystemen, satellieten, telecom (5G) en elektriciteitsnetwerken. Maar ook aan toepassingen bij het beheren en inrichten van de ruimtelijke ordening zoals Basisregistraties en de Omgevingswet.

Van MBO naar HBO
De opleidingen van de ICT Academie Apeldoorn zijn gericht op MBO’ers die nu werkzaam zijn in de ICT en graag hun HBO-diploma willen halen. De opleiding sluit daarop aan doordat deelnemers vrijstellingen kunnen krijgen als ze aantoonbaar beschikken over de juiste kennis en ervaring. Op die manier kan de nominale studieduur korter zijn dan vier jaar. Ook is het mogelijk gebruik te maken van diverse subsidiemogelijkheden, zoals het Levenlangleren krediet.

Data en tijden voorlichtingssessies
De voorlichtingssessies zijn online in verband met de coronamaatregelen. Ze vinden plaats op 24 mei van 16.00-17.00 uur en 20.00-21.00 uur.

Aanmelden voor de gratis online voorlichtingssessie kan hier.

Een link voor de sessie wordt verstuurd na aanmelding.