Post-HBO Geo-ICT

18 maanden, deeltijd

Vergroot je kennis

Als je meer wilt weten van Geo-ICT, maar je hebt niet de behoefte om een volledige HBO-Bachelor te halen, dan is dit een unieke gelegenheid.

Deze parttime studie kun je combineren met je huidige baan doordat de lessen plaatsvinden op één middag en één avond per week. 

Als je ervoor kiest om ook de toetsen te maken, dan heb je de mogelijkheid om HBO-studiepunten te vergaren. Hiermee kun je vervolgens een erkende HBO-Bachelor Geo-ICT volgen in 2½ jaar.

Theorie & praktijk

Door het studeren te combineren met een (bestaande) baan in je vakgebied kun je sneller groeien.

De erkende HBO Bachelor Informatica opleiding van de ICT Academie Apeldoorn biedt een perfecte verhouding van theorie en praktijk.

Deze opleiding onderscheidt zich eveneens door lessen in softskills: aan bod komen o.a. presentatietechnieken, onderhandelen, groepsdynamica en beïnvloeding. Vaardigheden waar je de rest van je carrière profijt van zult hebben.

Met een HBO-diploma krijg je een baan, met softskills krijg je promotie"

Welke functies kun je terecht na deze opleiding?

Als Geo-ICT Specialist voer je data-onderzoeken uit en maakt de resultaten inzichtelijk voor gebruikers en hou je je bezig met het ontwerpen en bouwen van Geo gerelateerde applicaties en programma's en het testen daarvan. Je maakt digitale kaarten die zijn opgebouwd uit meerdere lagen vector- en/ of rasterdata.

Na je opleiding kun je o.a. aan de slag als:

 • GIS-specialist
 • Geo-data analist
 • Cartograaf
 • Geo-informaticus
 • Geo-ontwikkelaar
 • Remote Sensing Specialist
 • Geo-consultant

Als afgestudeerd Geo-ICT Specialist vind je een baan in allerlei sectoren, zoals de bouw, gezondheidszorg, logistiek en (semi-) overheden.

De docenten

ICT Academie Apeldoorn zet alleen docenten in die zich bewezen hebben in de praktijk. 

Je krijgt les van didactisch gecertificeerde docenten die ook werkzaam zijn in hun vakgebied. Deze combinatie biedt de beste garantie op actuele kennis, goed lesmateriaal en bekwame docenten!


Curriculum

De Geo-ICT modules zijn afkomstig uit de erkende vierjarige HBO-Bachelor Geo-ICT opleiding. Daarmee heb je als de student de unieke mogelijkheid om HBO-studiepunten te vergaren om later alsnog een volledige HBO-Bachelor te halen.
Deze Post HBO-opleiding volgt een thematische opzet met drie leerprojecten. Elk leerproject richt zich een half jaar op een specifiek aspect van de werkzaamheden van een Geo-ICT. Deze opleiding onderscheidt zich door de nadruk te leggen op programmeervaardigheden. Als Geo-ICT-er heb je die namelijk nodig als je uit grote dataverzamelingen de juiste informatie moet halen.

Daarnaast is er elk leerproject aandacht voor social skills of onderzoeksvaardigheden.

1e lesjaar

Geo-Informatie Data

Hier leer je de basis van geodesie en geografische informatiesystemen. Tevens ga je - ook in de praktijk - aan de slag als landmeter. Uiteraard ga je daarna de resultaten analyseren.

Ruimtelijke analyse

In dit leerproject krijg je onderwerpen als Global Monitoring Techniques en Land Registration. Tevens ga je zelf een plugin programmeren voor het veel gebruikte open source programma QGIS.

2e lesjaar

Geo-ICT Development

In dit leerproject vindt een verdere verdieping plaats van onderwerpen als Global Monitoring Techniques en Land Registration. Tevens ga je aan de slag met Planning en Urban Design.


Parttime

- Deze opleiding is te combineren met je baan
- Je hebt les op één middag en avond op de leslocatie in Apeldoorn 
- indien gewenst kun je de meeste lessen ook digitaal volgen
- Praktijkopdrachten zijn mogelijk te combineren met je bestaande baan. Hierdoor is het geleerde al meteen toepasbaar tijdens je studie!Prijzen Post HBO Geo-ICT

 • Lesgeld, 18 maanden
  18 termijnen van € 550
 • Of bij betaling in één keer
  € 9.000
 • Toeslag inschrijving als HBO-student
  € 1.563

Meer weten?

Schrijf je hier in voor een voorlichtingssessie.

Download de studiegids.

Overtuigd? Schrijf je in voor deze opleiding.